Dozrievanie

Dozrievanie

Z obyčajnej mamky, bežnej nevýraznej žienky stredného veku sa razom stala sexica. Absolútne zmenila výzor, účes, šatník, ale žiaľ aj zvyky. Prestala sa starať o domácnosť a trochu aj o rozmaznanú jedináčku Evičku. Začala chodievať do barov, aby si dokazovala svoju ešte ženskú príťažlivosť. Často neprišla v noci domov a prespávala u nových známostí. Niekedy prišli muži domov k nim. Eva si uvedomovávala, ako málo si všímajú jej vymaľovanú a pripitú mamu a vrhajú túžobné pohľady k nej. Na jednej strane to jej mladú dušičku urážalo a protivilo sa jej, ale na druhej strane jej to lichotilo.

A potom stretla Pavla. Mal svoj byt a rád sex. Eva, dovtedy neskúsená, začínala objavovať ”tajomstvá dospelých“. Sexovali často a všelikde a vždy to bolo iné. Nakoniec bola rada, keď jej navrhol, aby sa k nemu presťahovala. Veľmi rada odišla z bytu, ktorý bol ešte prednedávnom, pred otcovým odchodom, jej domovom. Na varenie si Paľo nepotrpel, tak sa veľmi nenamáhala. Dvojgarsónka ju pri upratovaní až tak veľmi neunavila. Užívali si života. Obaja pracovali a nezarábali málo. Finančné problémy nemali. Ako darčeky si kupovali rôzne erotické predmety. Najprv len tak, ale potom si na ne zvykli a využívali ich. Páčilo sa im to. Hlavne Pavol si tieto hrádky a Evinu spoluprácu nevedel vynachváliť. Bol narodený v znamení Býka a jeho energia prebudenej jari sa v tom vyžívala. Eva bola narodená v znamení Blížencov a bola za každú novú akciu. Často chodievali do barov. Žili si spokojnučko, dokiaľ neotehotnela. Trochu s malou dušičkou sa mu priznala až vtedy, keď už bolo neskoro na interrupciu. Bála by sa ísť na potrat a trochu sa na malé aj tešila. Napokon už mala aj dosť rokov.

Pavol vzal novú správu s kľudom. Potešil sa.
”Časom si zabezpečíme väčší byt“, zahlásil a bolo. Narodilo sa malé zlatučké dievčatko a novopečený ocko bol vo svojom živle. Pavol sa išiel zošalieť od šťastia. Svoju mladomanželku objímal takmer neustále. Cez deň jeho objatia prijímala vrelo, no v noci ochladla. Bola stále nevyspatá. Bábätko on prebaľovával a v noci ho čičíkal, keď sa rozplakalo. Kvôli tomu svoju žienku v noci nebudil. Budieval ju však často kvôli sexu. Toho sa nechcel vzdať. Eve už však akosi prestal chutiť. Začali nenápadné hádky. Eva sa snažila vyhovieť živiteľovi rodiny, ale práve to snaženie bolo cítiť a on jej to zazlieval. Eva sa z neustáleho zdržovania v kuchyni a pri postieľke malého človiečika, stávala nevrlejšou. Predtým vyzerala sexi, teraz ako šedivá myška. Sex sa z ich spálne vytratil. Nečudo, veď nebola dlho po pôrode. Paľovi však chutil stále. Stále rozhutoval, ako ho obnoviť.

Raz sa ponúkol, že pôjde s malým na prechádzku. Eva sa potešila, že si zatiaľ zafarbí vlasy. Manžel i s kočíkom vošiel do sexšopu a kúpil si nafukovaciu ženu. Vyzerala ako Kleopatra. Poslal ju, aby si zašla s kamarátkami na kávu. Hneď si ju nafúkal a vyskúšal. Bolo to zaujímavé a vzrušujúce. Eva sa hnaná nejakou intuíciou vrátila domov skôr a našla ho na ich manželských posteliach s tou nezvyklou sokyňou. Od šoku nevedela, čo má spraviť. Nekričala. Urazila sa. Zbalila najnutnejšie veci, malého a odišla taxíkom k matke, do svojej bývalej dievčenskej izbičky. Pre všetkých to ostalo provizórium. Len čas mal ukázať, ako to dopadne.

Pavol sa urazil tiež. Prvý večer sa tešil zo slobody. Dlho využíval možnosti, ktoré mu poskytovala studená gumená Kleopatra. Fascinovali ho jej večne otvorené a na jeho tvrdoša pripravené ústa. Slastne a s rozkošou privieral oči. Jej pohyblivé, hojdavé telo ho vzrušovalo. Cítil sa na nej, ako na vlnách. Druhý večer mu už sex s nafukovacou atrapou nechutil. Cítil sa úboho a primitívne. Bolo mu clivo. Trochu sa vzchopil. Snažil sa ako za slobodna. Vzrušenie necítil. Chýbala mu ženská dlaň. Evina dlaň, na ktorú si už zvykol. Zavolal na erotickú linku, prvý raz v živote.
”Hovor mi, ako si to robíš sama.“ Dievča sa profesionálnym hlasom rozvyprávalo. Vzdychala a snažila sa ho presvedčiť, že si hladí dlaňami svoje zamatové štvoročky. Chvíľka úľavy po orgazme pominula. Tuho zatlačil oči a zaspal. V noci sa zobudil. Bolo mu treba na WC. Vrátil sa, ale už zaspať nemohol. Pustil si televízor, ale vzápätí ho vypol. Spálňa bola bez nich smutná. Posteľ vedľa neho osirelá.. Prepol na porno kanál. Dve dievčatá sa tam hrali na sexuálnu vášeň. Vzájomne si strkali veľké čierne vibrátory. Objal Evkin vankúš. Snažil sa zachytiť vôňu jej vlasov. Predstavil si jej dotyky, ich spoločný, trochu cudný a neskúsený sex. Predstavoval si všetky detaily. Jej zrýchlený dych, jej pohyby, hodvábnu pokožku, privreté oči...

”Mal by som jej kúpiť nejaké sexi prádielko, alebo si ju začať ceniť ako človeka a matku svojej dcéry“, zakríkla ho v podvedomí nejaká utisnutá výčitka. Keby hodiny neukazovali dve hodiny v noci, hneď by jej zavolal. Síce sa o takomto čase budieva malý drobček, ale i tak by to bolo hnusné. Vstal a gumenú erotickú ženu s otvorenými ústami zbalil a hodil do smetí. Škoda bolo peňazí. Fakt mal radšej kúpiť niečo do domácnosti.

Ani Eva nemohla spať. Zlostila sa na seba i na neho. Chcela sa konečne vyspať, ale nešlo jej to. Hoci už bol neskorý večer, predsa sa odvážila a zavolala veštici. Tá jej povedala, bez toho, aby o nej vedela viac, krstné meno a dátum narodenia a že je mladou matkou dievčatka. Pohádala sa s otcom dieťaťa, ktorý ešte nie je jej oficiálnym manželom. Už oľutoval. Doteraz bol nedozretý a trochu ľahkovážny. On ešte miluje ľahký život s radovánkami a množstvom erotiky. Má veľa nepárnych čísiel. V podstate že je ale ovplyvniteľný k dobrému. Mala by sa k nemu vrátiť. Vo veľmi krátkej dobe uzatvoria legálne manželstvo a budú mať ešte i syna.

Na druhý deň mu v čase obedňajšej prestávky zavolala. Mal obsadený mobil. Urazila sa.
Na druhý deň jej v čase obedňajšej prestávky zavolal. Mala obsadený mobil. Nahneval sa.

Nevedel sa však celé poobedie sústrediť na prácu. Cestou domov ho takmer zrazilo auto, čo bol nepozorný. Kúpil si fľašu drahej whisky, že sa večer opije. Nalial si však len pohár na posilnenie a zavolal. Zdvihla a ozvala sa chladným hlasom.
”Volal som ti cez obed, ale mala si obsadené. S kým to toľko vytelefonovávaš?!“, skríkol na ňu s hraným hrdinstvom, aby nezacítila jeho roztrasený hlas.
”To ja by som mala na teba nakričať. Ty si mal cez obed tiež obsadený mobil. Ty si objednávaš nejaké ženské a nemyslíš na nás“, začala s útokom aj ona, aby si nemyslel, že len čaká na jeho telefonát.
”Ak chceš, tak nás príď pozrieť. Mama odcestovala preč na pár dní ku chorej tete. Asi sa v nej ozvalo svedomie a volanie hlasu rodiny. Ale až budeš chcieť len sexovať, tak ťa zhodím zo schodov, aby ti to bolo jasné!”, vyhrážala sa hneď na začiatku.

Osprchoval sa. Triasli sa mu od nervozity a šťastia ruky. Akoby šiel na najdôležitejšie rande. Zavolal si taxík. Cestou kúpil tú najkrajšiu hrkálku, akú mali. Vedel, že bábätko tomu ešte nerozumie, ale tešil sa z nej hlavne sám. Symbol jeho otcovstva!

S bábom sa vrátili do ich maličkej, útulnej spálničky. Kartárke predpoveď vyšla. Mali aj svadbu, aj synčeka. A tak, ako to už v rozprávkach býva, alebo niekedy dobré veštice, či sudičky predpovedajú, žili už šťastne až do smrti, pretože obaja postupne, cez vzájomné ústupky, dozrievali na múdrych ľudí. Nie je dozrievanie ako dozrievanie. Niektorým k dozretosti vedia pomôcť aj veštice a ich karty.

Veštica Helga