Kozorožec ako partner

Kozorožec ako partner

Zemské znamenia, Býk, Panna i náš Kozorožec, sú v podstate spojené so zemou najviac, a to znamená aj citlivé vnímanie svojho fyzického tela i jeho funkcií, ku ktorým patrí i vášeň a s ňou spojené prežívanie sexuality. U Býka je síce tento prejav najviditeľnejší, ale ak by sme študovali do hĺbky prirodzené potreby Panny a Kozorožca, boli by sme možno prekvapení, že za ním nezaostávajú. Panna je v určitom zmysle poznačená svojím sklonom k čistote i hanblivosťou v tejto oblasti. Kozorožec si zas dokáže tvrdo odriekať tieto normálne fyzické potreby, napríklad v záujme kariéry, či rodiny.

Kozorožec sa teda do ženenia či vydaja neponáhľa. Prežije možno v mladosti určitý románik, ale svoje srdce si otvára ťažko. Keď ho už ale otvorí, prekvapujúco spoznáte skrytého romantika s horúcim srdcom.

Hovorí sa, že čím starší Kozorožec, tým šarmantnejší. Za mladi, už pri dieťati spomínaný „Ostarok“, postupne zjemnie. Ak naďabí na partnera, ktorý mu pomôže nájsť v sebe samom svoje vnútorné dieťa, stane sa z neho hravý, spontánny a kreatívny jedinec a spoľahlivý spoločník. Navyše, bude svojmu partnerovi verný, a to naveky.

Na druhej strane, ak sa ho bude jeho polovička snažiť prevychovať, vnútiť mu nasilu svoj názor, bude chcieť od neho prílišnú a neviazanú vášnivosť, dosiahne pravý opak. Zažije tvrdosť a chlad.

Čitateľ, ktorý má za partnera Kozorožca, si musí uvedomiť aj fakt, ktorý som spomínala v základnej charakteristike Kozorožca, a to sú jeho tzv. archetypy: otec, pustovník a premiér:

  • Otec - môžeme to chápať ako zmysel pre vychovávanie a vedenie partnera i všetko, čo nás napadne pri spomienke na otca, lebo sme si vlastne my pritiahli svojho partnera týchto vlastností
  • Pustovník - nechajme či dajme svojmu Saturnskému partnerovi aj priestor na určitú autonómiu a dostatok času na rozhodovanie sa v partnerských otázkach
  • Premiér - zmierte sa s tým, že nebudete hrať v manželstve prvé husle vy, respektíve budete si musieť na to počkať a prejsť dlhodobou skúškou, kedy sa bude rozhodovať, či vám ich môže vôbec zveriť do rúk

Nechajte svojmu partnerovi či partnerke naplniť aspoň sčasti tento jeho „údel“, veď mu bol daný do vienka. Odmenou vám bude pokojná staroba, stabilný vzťah a iste aj dobré hmotné zabezpečenie.