Tieň Vodnára

Tieň Vodnára

Vtedy sa náš uránsky človek zatne a neprizná pravdu, hoci je očividná. On ju však možno naozaj nevidí! Zbadá ju, ak nastane nejaký zvrat v jeho živote, alebo sa nájde človek, ktorý sa nebude báť jeho uránsko-saturnskej sily a ukáže mu jeho pravý obraz. Saturn, prísny vládca poriadku, sa na Vodnárovom tieni odrazí tiež. Nie žeby bol Saturn príčinou tieňa, ale ak takýto človek už spadne do tmavej diery, tak poriadne! Bude vodu kázať a víno piť. Odrazí sa to i v súkromí. V práci je kamarátskym človekom, demokratickým šéfom a doma despotickým vládcom, ktorý zahriakne svoje deti pri najmenšom pokuse o rodinnú demokraciu.

Vodnár chce byť milovaný, ale pritom často nevie prejaviť cit navonok. Potrebuje slobodu, ale tým, ktorí sú mu blízki, ju nedopraje. Žiarli, ale pritom sám flirtuje a dáva príčinu na žiarlenie svojej partnerke. Chce vedieť o jej každom kroku, a pritom sám neoznámi ani smer svojej služobnej cesty, nieto jej presný, konečný cieľ.

Tieň Vodnára bude veľmi kontraverzný s jeho svetlými stránkami.

Pokrytectvo verzus zásadovosť, to je ďalšia tienistá stránka, ktorú vídavať u niektorých Vodnárov. U vzdušných znamení sa táto vlastnosť hojne vyskytuje, ale na rozdiel od Blížencov a Váh, sa často u Vodnára spája s veľkou tvrdohlavosťou. Vodnár je veľký intelektuál a má dobrú intuíciu, preto ak zájde do tieňa, je to pre jeho okolie veľmi nepríjemné, lebo tieto dary nebies môže nekalo zneužiť. Našťastie, jeho cit pre bratstvo, rovnosť a slobodu väčšinou zvíťazí nad spomínanými nepríjemnými tieňmi.